SINAV BİLGİLERİ
Takvim

83.SINAV SİLAH

SİLAH BİLGİSİ SORULARI
 

1.     Boş kovan dışarı atılamıyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A)   İğne kırıktır
B)   Şarjör iyi takılmamıştır
C)   Tırnak veya tırnak yayı kırıktır
D)   İğne yayı esnekliğini kaybetmiştir
E)   Şarjör ağzı kenarları deforme olmuştur
 
2.     Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından birisi değildir?
A)   Tetiği aniden düşürme
B)   İsnat boşluğunu almayı unutma
C)   Tetiği ezerek düşürme
D)   Düzensiz tetik düşürme
E)   Silahın patlama sesinden etkilenme
 
3.     Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
A)   Hazne
B)   Namlu
C)   Sürgü
D)   Horoz
E)   Harbi
 
4.     6136 sayılı kanun kapsamında, bulundurma ve taşıma ruhsatlarının geçerlilik süresi kaç yıldır?
A)   3 yıl
B)   4 yıl
C)   2 yıl
D)   5 yıl
E)   1 yıl
 
5.     İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)   Tabanca dolduruş yapamaz
B)   Fişek ateşlenemez
C)   Tabanca emniyete alınamaz
D)   Horoz düşmez
E)   Tetik çalışmaz
 
6.     Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izlere ne denir?
A)   Yiv
B)   Set
C)   Rampa
D)   Hazne
E)   Rayyür
 
 
7.     Aşağıdaki parçalardan hangisi ateşleme tertibatından değildir? 
A)   Horoz
B)   İğne
C)   Şarjör
D)   Tetik
E)   İğne yayı
 
8.     Aşağıdakilerden hangisi silah temizliğinde gerekli malzemelerden değildir?
A)   Harbi
B)   Temizleyici yağ
C)   Tel (yumuşak) fırça
D)   Süngü
E)   Temizlik bezi
 
9.     Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlardaki emniyet tertibatlarından değildir?
A)   Horoz Emniyeti
B)   Tırnak Emniyeti
C)   Mandal Emniyeti
D)   Kabze Emniyeti
E)   Tetik Emniyeti
 
10. Silahlarda iğneye baskı yaparak fişeğin ateşlemesini sağlayan parçanın adı nedir?
A)   Horoz
B)   Sürgü
C)   Namlu
D)   Yiv
E)   Set
 
11. Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibat aşağıdakilerden hangisidir?
A)   Nişan alma tertibatı
B)   Kovan atma tertibatı
C)   Ateşleme tertibatı
D)   Emniyet tertibatı
E)   Fişek verme tertibatı
 
12. Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarındandır?
A)   Gerdel
B)   Namlu
C)   Yiv
D)   Set
E)   Tetik
 
13. Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
A)   Top yuvaları
B)   Tetik
C)   Namlu
D)   Horoz
E)   Şarjör
 
14. Namluya fişek sürülemiyor ise aşağıdakilerden hangisinden bahsedebiliriz?
A)   Tırnak kırıktır
B)   İğne kırıktır
C)   Şarjör veya yayı arızalıdır
D)   Kitleme dişleri kırıktır
E)   Çıkarıcı kırıktır
 
15. Aşağıdakilerden hangisi temel atış tekniklerinden değildir?
A)   Duruş
B)   Nişan alma
C)   Nefes kontrolü
D)   Horozun düşürülmesi
E)   Fişek yatağı kontrolü
 
16. Aşağıdakilerden hangisi fişeğin parçalarından değildir?
A)   Çekirdek
B)   Fişek yatağı
C)   Barut
D)   Kovan
E)   Kapsül
 
17. Yerine getiren yayın (icra yayı) görevi nedir?
A)   Düzgün nişan alınmasını sağlar
B)   Namluyu kilitleyerek emniyete alır
C)   Çekirdeğin uzağa gitmesini sağlar
D)   Tetik çekildiğinde horozun yavaş düşmesini sağlayarak zarar görmesini engeller
E)   Sürgünün atış sırasında oluşan basınçla geriye gelmesinden sonra ileriye gitmesini sağlar
 
 
18. Ateşlenen mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarayan parçaya ne ad verilir?
A)   Namlu
B)   Şarjör
C)   Kovan
D)   Gerdel
E)   Sürgü
 
19. Mikrop ve virüslerin yayılması neticesi kullanıldığı bölgede toplu hastalık ve ölümlere kalıcı arızalara neden olan silahlara ne ad verilir?
A)   Zehirleyici silahlar
B)   Yakıcı silahlar
C)   Bayıltıcı silahlar
D)   Biyolojik silahlar
E)   Göz yaşartıcı silahlar
 
20. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden değildir?
A)   Parça tesirli olması
B)   Sinir sistemini etkilemesi
C)   Yakıcı olması
D)   Boğucu olması
E)   Göz yaşartıcı olması
 
21. Aşağıdakilerden hangisine silah ile girilebilir?
A)   Akıl hastanelerine
B)   Uçaklara
C)   Cezaevlerine
D)   Düğün salonlarına
E)   Mahkemelere
 
22. Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı kanun kapsamında silah olarak değerlendirilmez?
A)   Tornavida
B)   Kama
C)   Topuz
D)   Hançer
E)   Şişli baston
 
23. Aşağıdakilerden hangisi nişan hattını oluşturan öğelerden biri değildir?
A)   Göz
B)   Namlu ucu
C)   Gez
D)   Hedef
E)   Arpacık
 
24. Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
A)   Yarı Otomatik
B)   Tam Otomatik
C)   Tek Hareketli
D)   Çift Hareketli
E)   Toplu
 
25. Aşağıdakilerden hangisinde tabancanın sökülme sırası doğru olarak verilmiştir?
I.Kapak takımını çıkart  
II.Şarjörü çıkart  
III.Yerine getiren yayı çıkart   
IV.Namluyu çıkart            
V.Tabancayı boşalt
 
A)   V-IV-III-II-I 
B)   II-V-I-III-IV
C)   V-III-IV-II-I 
D)   III-II-I-V-IV
E)   I-II-III-IV-V
 
1C
2C
3E
4D
5B
6E
7C
8D
9B
10A
11C
12A
13E
14C
15E
16B
17E
18A
19D
20A
21D
22A
23B
24D
25B
     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret999010