SINAV BİLGİLERİ
Takvim

54.SINAV SİLAH

1. Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ne denir?
A) Kovan yuvası
B) Fişek yatağı
C) Şarjör yayı
D) Şarjör yatağı
E) Hazne

2. Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kriminoloji
B) Kriminilastik
C) Olay yeri inceleme
D) Balistik
E) Toksikoloji

3. Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
A) Barut
B) Çap
C) Çekirdek
D) Kapsül
E) Kovan

4. Etkili mesafe nedir?
A) Silahın menzili
B) Fişeğin ilk hızı
C) Merminin kendi ekseninde dönme mesafesi
D) Atıcının görüş mesafesi
E) Merminin delme gücü

5. Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
A) Çıkarıcı yıldızı
B) Top yuvaları
C) Tırnak
D) Horoz örsü
E) Top kilidi

6. Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?
A) 1 yıl
B) 2 yıl
C) 3 yıl
D) 5 yıl
E) 4 yıl

7. Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
A) Çerçeve
B) Şarjör
C) Namlu
D) Fişek yatağı
E) Tırnak

8. Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
A) Yiv
B) Çap
C) Hazne
D) Rayyür
E) Set

9. Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
A) Tetik arızalı olabilir
B) Fişek arızalı olabilir
C) Tırnak arızalı olabilir
D) İğne kırık olabilir
E) Farklı fişek kullanılmış olabilir

10. Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir?
A) Gövde
B) Şarjör yuvası
C) Tutma kolu
D) El kundağı
E) Kabza

11. Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
A) Merminin dönerek ilerlemesini sağlar
B) Ateşleme sonrası boş kovanın dışarıya atılmasını sağlar
C) Merminin delme ve tahrip gücünün artmasını sağlar
D) Merminin takla atmadan ilerlemesini sağlar
E) Merminin azami mesafesini artırır

12. Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
A) Kabza
B) Namlu
C) Sürgü
D) Horoz
E) Harbi

13. 6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
A) 20
B) 21
C) 18
D) 15
E) 25

14. Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı Kanun kapsamına girmez?
A) Kama
B) Hançer
C) Oluksuz bıçak
D) Saldırma
E) Sustalı çakı

15. Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir?
A) Namlu
B) Gez- arpacık
C) Sürgü
D) Alev gizleyen
E) Şarjör

16. Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilecek hususlardan değildir?
A) Sürgü çekilerek fişek yatağı kontrol edilir
B) Silah ölü bir noktaya çevrilir
C) Şarjör çıkarılır
D) Sürgü geriye çekilerek namlu gözle kontrol edilir
E) Şarjör çıkarılmaz

17. İğnenin vurması ile ateşlenen fişek bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kapsül
B) Kovan
C) Barut
D) Çekirdek
E) Mermi

18. Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere .....denir?
A) Hazne
B) Fişek yatağı
C) Rampa
D) Namlu
E) Şarjör

19. Aşağıdaki parçalardan hangisi silahın sürgüsü üzerinde bulunmaz?
A) Kovan atma boşluğu
B) Arpacık
C) Tetik
D) Gez
E) Tırnak

20. Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ...... derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) 25
B) 35
C) 55
D) 45
E) 65

21. Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Kimyasal silahlar
B) Ateşli silahlar
C) Ağır ateşli silahlar
D) Biyolojik silahlar
E) Ateşsiz silahlar

22. Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonu değildir?
A) Baş üzerinden atış pozisyonu
B) Tek elle atış pozisyonu
C) Çift elle atış pozisyonu
D) Yatarak atış pozisyonu
E) Sütre gerisinden atış pozisyonu

23. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Fişek ateşlenemez
B) Tabanca dolduruş yapamaz
C) Tabanca emniyete alınamaz
D) Horoz düşmez
E) Tetik çalışmaz

24. Kurma kolu emniyeti hangi tip silahta vardır?
A) CZ 75
B) Toplu tabanca
C) MP 5
D) Kırıkkale
E) Böyle bir emniyet yoktur

25. Yiv ve setin çekirdek üzerinde, bıraktığı izlere ...... denir?
A) İz
B) Rayyür
C) Leke
D) Kir
E) Çekirdek izi

1E
2D
3B
4E
5A
6D
7C
8E
9C
10E
11B
12E
13B
14C
15D
16E
17A
18B
19C
20D
21C
22A
23A
24C
25B
     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam54
Toplam Ziyaret992959