SINAV BİLGİLERİ
Takvim

53.SINAV SİLAH

1. 6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
A) 20 yaşını
B) 21 yaşını
C) 18 yaşını
D) 15 yaşını
E) 25 yaşını

2. Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı Kanun kapsamına girmez?
A) Kama
B) Hançer
C) Oluksuz bıçak
D) Saldırma
E) Sustalı çakı

3. Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir?
A) Namlu
B) Gez- arpacık
C) Sürgü
D) Alev gizleyen
E) Şarjör

4. Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilecek hususlardan değildir?
A) Sürgü çekilerek fişek yatağı kontrol edilir
B) Silah ölü bir noktaya çevrilir
C) Şarjör çıkarılır
D) Sürgü geriye çekilerek namlu gözle kontrol edilir
E) Şarjör çıkarılmaz

5. Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere .....denir?
A) Hazne
B) Fişek yatağı
C) Rampa
D) Namlu
E) Şarjör

6. Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ...... derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) 25
B) 35
C) 55
D) 45
E) 65

7. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Fişek ateşlenemez
B) Tabanca dolduruş yapamaz
C) Tabanca emniyete alınamaz
D) Horoz düşmez
E) Tetik çalışmaz

8. Kurma kolu emniyeti hangi tip silahta vardır?
A) CZ 75
B) Toplu tabanca
C) MP 5
D) Kırıkkale
E) Böyle bir emniyet yoktur

9. Yiv ve setin çekirdek üzerinde, bıraktığı izlere ...... denir?
A) İz
B) Rayyür
C) Leke
D) Kir
E) Çekirdek izi

10. Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kriminoloji
B) Kriminilastik
C) Olay yeri inceleme
D) Balistik
E) Toksikoloji

11. Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
A) Barut
B) Çap
C) Çekirdek
D) Kapsül
E) Kovan

12. Etkili mesafe nedir?
A) Silahın menzili
B) Fişeğin ilk hızı
C) Merminin kendi ekseninde dönme mesafesi
D) Atıcının görüş mesafesi
E) Merminin delme gücü

13. Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
A) Çıkarıcı yıldızı
B) Top yuvaları
C) Tırnak
D) Horoz örsü
E) Top kilidi

14. Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?
A) 1 yıl
B) 2 yıl
C) 3 yıl
D) 5 yıl
E) 4 yıl

15. Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
A) Çerçeve
B) Şarjör
C) Namlu
D) Fişek yatağı
E) Tırnak

16. Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
A) Yiv
B) Çap
C) Hazne
D) Rayyür
E) Set

17. Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
A) Tetik arızalı olabilir
B) Fişek arızalı olabilir
C) Tırnak arızalı olabilir
D) İğne kırık olabilir
E) Farklı fişek kullanılmış olabilir

18. Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir?
A) Gövde
B) Şarjör yuvası
C) Tutma kolu
D) El kundağı
E) Kabza

19. Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
A) Merminin dönerek ilerlemesini sağlar
B) Ateşleme sonrası boş kovanın dışarıya atılmasını sağlar
C) Merminin delme ve tahrip gücünün artmasını sağlar
D) Merminin takla atmadan ilerlemesini sağlar
E) Merminin azami mesafesini artırır

20. Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
A) Kabza
B) Namlu
C) Sürgü
D) Horoz
E) Harbi

21. Kimyasal silahları ateşli silahlardan ayıran özellik nedir?
A) Kesici ve ezici olması
B) Mermi çekirdeği kullanmaması
C) Yakıcı, zehirleyici, bayıltıcı
D) Yok edici olması
E) Delici olması

22. Fişeklerin ölçülerinin belirtilmesinde kullanılan “9x19 mm” ifadesindeki “9” neyi ifade eder?
A) Kovan boyu
B) Çap
C) Fişek boyu
D) Namlu boyu
E) Uzunluk

23. Aşağıdakilerin hangisi Hatve’nin tanımıdır?
A) Çekirdeğin namlu içerisinde bir tur dönmesi için namlu içerisinde ilerlediği mesafe
B) Çekirdeğin namlu içerisinde aldığı yol
C) Çekirdeğin namluyu terk ettiği andan itibaren hedefe varıncaya kadar izlediği yol
D) Çekirdeğin namluyu terk ettiği andan itibaren 1 saniyede aldığı yol
E) Çekirdeğin namluyu terk ettikten sonra gittiği en uzak mesafe

24. Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?
A) Kovan atma boşluğu
B) Sürgü kilit dişleri
C) Tetik korkuluğu
D) Gez
E) Arpacık

25. Aşağıdakilerden hangisi atış antrenman metotlarından değildir?
A) Kuru tetik çalışması
B) Sürpriz atış çalışması
C) Ayna çalışması
D) Karanlık bölgeye doğru atış çalışması
E) Parayla tetik ezme çalışması

1B
2C
3D
4E
5B
6D
7A
8C
9B
10D
11B
12E
13A
14D
15C
16E
17C
18E
19B
20E
21C
22B
23A
24C
25D
     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam49
Toplam Ziyaret989389