SINAV BİLGİLERİ
Takvim

52 SINAV SİLAH

1.Özel güvenlik görevlisi Serhat silahı ile isabetli atış yapamamıştır. Bu aşağıdakilerden hangisinde sorun olduğunu gösterir?
A) Şarjör
B) Tırnak
C) Arpacık
D) Emniyet Mandalı
E) Şarjör Çıkarma Mandalı

2.Silahın seri atış konumuna getirilerek hedeflerin görüldüğü istikametler tamamen taranarak yapılan atışın adı
nedir?
A) Darbeli Atış
B) Duble Atış
C) Çoklu Atış
D) Seri atış
E) Tek Atış

3.Silahı ile atış yapan özel güvenlik görevlisinin yaptığı atış sonrasında boş kovan dışarı çıkmamış ve ilk atıştan sonra ikinci atışı yapamamıştır. Bunun sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Tırnak yayı kırık olabilir
B) Çıkarıcı kırık veya özelliğini kaybetmiş olabilir
C) Fişek yatağı temiz olabilir
D) Fişekteki barutun az olmasından dolayı basınç geri tepmeyi yeterince sağlamamış olabilir
E) Yerine getiren yay kırık olabilir

4.Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı konusunda dikkat edilecek hususlardan biri değildir?
A) Günlük Bakım
B) Haftalık Bakım
C) Yıllık Bakım
D) Atış Öncesi Bakım
E) Saatlik Bakım

5.Aşağıdakilerden hangisi ileri seviye atış tekniklerinin çalışma şekillerinden biri değildir?
A) Gece atışları
B) Zamanlı atışlar
C) 1-3-5 atışları (yan yana hedefler)
D) Koridor atışları (5-25 metre)
E) Barikat atışları

6.Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonlarından değildir?
A) Ayakta tabanca atış pozisyonu
B) Görüşme duruşu atış pozisyonu
C) Dizler kırık atış pozisyonu
D) Çökerek atış pozisyonu
E) Parmak atlatma usulü atış pozisyonu

7.Aşağıdakilerden hangisi silahın sürgü takımında bulunan parçalardan biri değildir?
A) Kovan atma boşluğu
B) Emniyet Mandalı
C) Gerdel Yayı
D) İcra yayı ve mili
E) Gez-arpacık

8.Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?
A) Tam otomatik
B) Tek atışlı tabancalar
C) Çift hareketli silah
D) Yarı otomatik silah
E) Makineli tabancalar

9.Yarı otomatik tabancalarda ‘fişek yatağı’ hangi parça ile bitişiktir?
A) Namlu
B) Şarjör
C) Çerçeve
D) Kabza
E) Hazne

10.Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
A) Set
B) Çap
C) Yiv
D) Rayyür
E) Tetik

11.Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı elemanlarındandır?
A) İğne yayı
B) Horoz
C) İğne
D) Tetik
E) Hepsi

12.Delici, kesici ve ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır?
A) Ateşli silahlar
B) Kimyasal silahlar
C) Biyolojik silahlar
D) Ateşsiz silahlar
E) Hafif ateşli silahlar

13.Aşağıdakilerden hangisi seyyar gezin özelliklerinden değildir?
A) Yarım silindir şeklindedir
B) Silah üzerinde bulunur
C) Plastikten yapılmıştır
D) Tabancanın gaz silahı olarak kullanılmasını sağlar
E) Üzerinde iki adet gaz roketi atımında kullanılan delik bulunur

14.Aşağıdakilerden hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçadır?
A) Tetik manivelası
B) Tetik korkuluğu
C) Tetik
D) Çıkarıcı
E) Horoz

15.Aşağıdakilerden hangisi MP5’in özelliklerinden değildir?
A) 9x19 mm çapında parabellum fişek kullanır
B) Tek tek ya da seri ateş edebilir
C) Sabit namluludur
D) Yarı ve tam otomatik çalışır
E) 35-40 mermi kapasiteli şarjörle çalışır

16.Çap nedir?
A) Silahın kapasitesidir
B) Karşılıklı iki set arasındaki mesafedir
C) Namlu uzunluğudur
D) Fişek yatağının ölçüsüdür
E) Yiv ve set sayısıdır

17.Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
A) Sürgü
B) Gövde
C) Kabza
D) Hazne
E) Nişan tertibatı

18.Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?
A) Namlu
B) Gövde
C) Tetik
D) Dürbün
E) Horoz

19.Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?
A) Yiv
B) Namlu
C) Set
D) Tetik
E) Horoz

20.Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?
A) Ateşleme tertibatı
B) Emniyet tertibatı
C) Fişek verme tertibatı
D) Namlu
E) Kovan atma tertibatı

21.Rayyür nedir?
A) Çekirdek ağırlığı
B) Kapsül içindeki yanıcı madde
C) Namlu boyu
D) Namlu içindeki genişlik
E) Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izlerdir

22.Kurma kolu ve emniyeti hangi tip silahta vardır?
A) CZ 75
B) Toplu tabanca
C) MP5
D) Kırıkkale
E) Canik TP9

23.Mermi çekirdeğinin hedefe gitmesini silahın hangi parçası sağlar?
A) Tetik
B) Şarjör
C) Çıkarıcı
D) Namlu
E) Horoz

24.Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlar üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden biri değildir?
A) Mandal emniyeti
B) Horoz emniyeti
C) Şarjör emniyeti
D) Kabza emniyeti
E) Parmak emniyeti

25.Barut gazının mekanizma başı üzerine gelmesini sağlayan mekanizmanın adı nedir?
A) Kurma Kolu
B) Gaz Kanalları
C) Nişangah
D) Mekanizma Başı Taşıyıcısı
E) Ateşleme İğnesi

1C
2D
3C
4E
5A
6E
7C
8C
9A
10A
11E
12D
13B
14A
15E
16B
17B
18D
19B
20A
21E
22C
23D
24E
25B
     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret992958