SINAV BİLGİLERİ
Takvim

76.SINAV SİLAH

1. Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
A) Barut
B) Çap
C) Çekirdek
D) Kapsül
E) Kovan

2. Etkili mesafe nedir?
A) Silahın menzili
B) Fişeğin ilk hızı
C) Merminin kendi ekseninde dönme mesafesi
D) Atıcının görüş mesafesi
E) Merminin delme gücü

3. Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
A) Çıkarıcı yıldızı
B) Top yuvaları
C) Tırnak
D) Horoz örsü
E) Top kilidi

4. Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?
A) 1 yıl
B) 2 yıl
C) 3 yıl
D) 5 yıl
E) 4 yıl

5. Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
A) Çerçeve
B) Şarjör
C) Namlu
D) Fişek yatağı
E) Tırnak

6. Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
A) Yiv
B) Çap
C) Hazne
D) Rayyür
E) Set

7. Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
A) Tetik arızalı olabilir
B) Fişek arızalı olabilir
C) Tırnak arızalı olabilir
D) İğne kırık olabilir
E) Farklı fişek kullanılmış olabilir

8. Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir?
A) Gövde
B) Şarjör yuvası
C) Tutma kolu
D) El kundağı
E) Kabza

9. Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
A) Merminin dönerek ilerlemesini sağlar
B) Ateşleme sonrası boş kovanın dışarıya atılmasını sağlar
C) Merminin delme ve tahrip gücünün artmasını sağlar
D) Merminin takla atmadan ilerlemesini sağlar
E) Merminin azami mesafesini artırır

10. Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
A) Kabza
B) Namlu
C) Sürgü
D) Horoz
E) Harbi

11. 6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
A) 20 yaşını
B) 21 yaşını
C) 18 yaşını
D) 15 yaşını
E) 25 yaşını

12. Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı Kanun kapsamına girmez?
A) Kama
B) Hançer
C) Oluksuz bıçak
D) Saldırma
E) Sustalı çakı

13. Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir?
A) Namlu
B) Gez- arpacık
C) Sürgü
D) Alev gizleyen
E) Şarjör

14. Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilecek hususlardan değildir?
A) Sürgü çekilerek fişek yatağı kontrol edilir
B) Silah ölü bir noktaya çevrilir
C) Şarjör çıkarılır
D) Sürgü geriye çekilerek namlu gözle kontrol edilir
E) Şarjör çıkarılmaz

15. İğnenin vurması ile ateşlenen fişek bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kapsül
B) Kovan
C) Barut
D) Çekirdek
E) Mermi

16. Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere .....denir?
A) Hazne
B) Fişek yatağı
C) Rampa
D) Namlu
E) Şarjör

17. Aşağıdaki parçalardan hangisi silahın sürgüsü üzerinde bulunmaz?
A) Kovan atma boşluğu
B) Arpacık
C) Tetik
D) Gez
E) Tırnak

18. Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ......derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) 25
B) 35
C) 55
D) 45
E) 65

19. Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Kimyasal silahlar
B) Ateşli silahlar
C) Ağır ateşli silahlar
D) Biyolojik silahlar
E) Ateşsiz silahlar

20. Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonu değildir?
A) Baş üzerinden atış pozisyonu
B) Tek elle atış pozisyonu
C) Çift elle atış pozisyonu
D) Yatarak atış pozisyonu
E) Sütre gerisinden atış pozisyonu

21. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Fişek ateşlenemez
B) Tabanca dolduruş yapamaz
C) Tabanca emniyete alınamaz
D) Horoz düşmez
E) Tetik çalışmaz

22. Kurma kolu emniyeti hangi tip silahta vardır?
A) CZ 75
B) Toplu tabanca
C) MP 5
D) Kırıkkale
E) Böyle bir emniyet yoktur

23. Yiv ve setin çekirdek üzerinde, bıraktığı izlere ......denir?
A) İz
B) Rayyür
C) Leke
D) Kir
E) Çekirdek izi

24. Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ne denir?
A) Kovan yuvası
B) Fişek yatağı
C) Şarjör yayı
D) Şarjör yatağı
E) Hazne

25. Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kriminoloji
B) Kriminilastik
C) Olay yeri inceleme
D) Balistik
E) Toksikoloji

1B
2E
3A
4D
5C
6E
7C
8E
9B
10E
11B
12C
13D
14E
15A
16B
17C
18D
19C
20A
21A
22C
23B
24E
25D
     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam41
Toplam Ziyaret998805