SINAV BİLGİLERİ
Takvim

57.SINAV SİLAH

1) Aşağıdakilerden hangisi çerçeve (gövde) üzerinde bulunmaz?
a) Kabza
b) Şarjör yuvası
c) Tetik
d) Fişek rampası
e) Tetik manivelası

2) Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?
a) Kovan atma boşluğu
b) Sürgü kilit dişleri
c) Hazne
d) Gez
e) Arpacık

3) Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarındandır?
a) Şarjör yuvası
b) Gerdel
c) Fişek yatağı
d) Şarjör kilitleme mandalı
e) Çıkarıcı

4) Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
a) Metal gömlek-çekirdek-alev kanalı-kurşun
b) Çekirdek-kovan-barut-kapsül
c) Çekirdek-metal gömlek-kurşun-barut
d) Kovan-kovan dip tablası-alev kanalı-yanıcı ecza
e) Kapsül kabı-kurşun-metal gömlek- çekirdek

5) Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?
a) Eğitim fişeği
b) Sevk fişeği
c) İzli fişek
d) Manevra fişeği
e) İşaret fişeği

6) “7,62 x 51 mm” fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?
a) Fişek boyu
b) Çekirdeğin boyu
c) Kovan boyu
d) Dip tabla çapı
e) Çekirdeğin çapı

7) Aşağıdakilerden hangisi bir emniyet sistemi değildir?
a) Kabza emniyeti
b) Şarjör emniyeti
c) Mandal emniyeti
d) Namlu emniyeti
e) Horoz emniyeti

8) Aşağıdakilerden hangisi namlu üzerindeki kilitleme dişlilerinin görevidir?
a) Silahın şahlanmasını önler.
b) Tetiğin yumuşamasını sağlar.
c) Namluyu sürgüye kilitler.
d) Namlu emniyetidir.
e) İlk hızı artırır.

9) Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
a) Tetik arızalı olabilir.
b) Fişek arızalı olabilir.
c) İğne kırık olabilir.
d) Tırnak arızalı olabilir.
e) Emniyeti kapalı olabilir.

10) Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
a) Mermi yolu
b) İlk hız
c) Hatve
d) Atış menzili
e) Hiçbir

11) Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden değildir?
a) Tırnak izi
b) Yiv set izi
c) Çıkarıcı izi
d) İğne izi
e) Fişek yatağı izi

12) Hedefte vuruşlar merkezin yukarısında toplanmış ise aşağıdaki şıklardan hangisi yapılmalıdır?
a) Atış pozisyonu ve duruş değiştirilmelidir.
b) Atış biraz sola yukarı yapılmalıdır.
c) Atış doğrudur, aynı şekilde atılır.
d) Atış biraz sağa aşağı nişan alınarak yapılır.
e) Hiçbiri

13) İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Tabanca dolduruş yapamaz.
b) Fişek ateşlenemez.
c) Tabanca emniyete alınamaz.
d) Horoz düşmez.
e) Tetik çalışmaz.

14) Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
a) 25
b) 35
c) 45
d) 55
e) 65

15) Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Fişeğe hız verir.
b) Çekirdeğe yön verir.
c) Barutun nemlenmesini önler.
d) Barutun ateşlemesini sağlar.
e) Fişeğe yön verir.

16) Hatve nedir?
a) Silah kapasitesidir.
b) Namlu boyudur.
c) Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izdir.
d) Namlu içindeki girintilerdir.
e) Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönüş esnasında namluda aldığı yoldur.

17) Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
a) Namlu
b) Tetik
c) Şarjör yuvası
d) Horoz
e) Tetik korkuluğu

18) Rampa nerede bulunur?
a) Fişek yatağı gerisinde
b) Şarjörde
c) Namlu çıkışında
d) Horozun altında
e) Sürgüde

19) Mekanizma şarjörden fişeği almıyor ve ileri gidiyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Fişek yatağı kirlidir.
b) Fişek hatalıdır.
c) İğne ucu kırıktır.
d) Şarjör ağzı kenarları deforme olmuştur.
e) Tırnak veya tırnak yayı kırıktır.

20) Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
a) Namlu
b) Gövde
c) Hazne
d) Sürgü
e) Şarjör

21) Aşağıdakilerden hangisi bir atış pozisyonu değildir?
a) Yatarak atış pozisyonu
b) Tek elle atış pozisyonu
c) Çift elle atış pozisyonu
d) Bacak arası ters atış pozisyonu
e) Sütre gerisi atış pozisyonu

22) Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
a) İğne
b) Tetik
c) Namlu
d) Gez
e) Fişek yatağı

23) Alev gizleyen silahta nerede bulunur?
a) Fişek yatağının önünde
b) Fişek rampasının altında
c) El kundağı içerisinde
d) Mekanizma başında
e) Namlu ağzında

24) Aşağıdakilerden hangisi şarjörlü tabancalarda bulunmaz?
a) Top yuvası
b) Sürgü tutucu
c) Fişek rampası
d) Yerine getiren yay
e) Kabza

25) Silah bulundurmak ve taşımak için yetki mercilerden alınan izine ve verilen belgeye ne ad verilir?
a) Şahadetname
b) Tezkere
c) Ruhsat
d) Av tezkeresi
e) Vesika

1D
2C
3B
4B
5A
6E
7D
8C
9D
10D
11B
12E
13B
14C
15D
16E
17C
18A
19D
20D
21D
22D
23E
24A
25C

     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam41
Toplam Ziyaret998805