SINAV BİLGİLERİ
Takvim

56.SINAV SİLAH

1.     6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun çerçevesinde silah ruhsatı alınması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)   18 yaşını doldurmuş olan şahıslar, 5 yıl süre ile taşıma yada bulundurma silah ruhsatı alabilirler
B)   21 yaşını doldurmuş olan şahıslar, 5 yıl süre ile taşıma yada bulundurma silah ruhsatı alabilirler
C)   21 yaşını doldurmuş olan şahıslar, 2 yıl süre ile taşıma yada bulundurma silah ruhsatı alabilirler
D)   18 yaşını doldurmuş olan şahıslar, 3 yıl süre ile taşıma yada bulundurma silah ruhsatı alabilirler
E)   20 yaşını doldurmuş olan şahıslar, 5 yıl süre ile taşıma yada bulundurma silah ruhsatı alabilirler
 
2.     Aşağıdaki boşluğa uygun olan seçeneği yerleştiriniz? 
Fişeğin, şarjörden fişek yatağına geçerken tırmandığı yere…………………..denir.
A)   Çap 
B)   Rampa          
C)   Yiv                  
D)   Set
E)   Çıkarıcı.
 
3.     İlk dolduruşu atıcı tarafından yapıldıktan sonra, tetik çekili tutulduğu sürece kendi kendine fişek yatağına fişek süren ve boş kovan atan silahlara ne ad verilir?
A)   Makinalı silah
B)   Yarı otomatik silah
C)   Tam otomatik silah
D)   Otomatik silah
E)   Yarı makinalı silah
 
4.     Aşağıdakilerden hangisi kesici silahlar içerisinde yer almaz?
A)   Kama
B)   Hançer           
C)   Saldırma,      
D)   Sustalı Çakı  
E)   Muşta
 
5.     Aşağıdakilerden hangisi tabancanın parçaları arasında yer almaz?
A)   Çerçeve (gövde)
B)   Sürgü (kapak)
C)   Namlu
D)   İcra yayı ve icra mili
E)   Kundak
 
6.     Aşağıdakilerden hangisi tabancaların sürgü (kapak) kısmında yer almaz?
A)   Gez-arpacık
B)   Kovan atma boşluğu
C)   Tırnak
D)   Şarjör
E)   İğne ve yayı
 
7.     Aşağıdaki boşluğa uygun olan seçeneği yerleştiriniz? 
Horoz yada ateşleme iğnesinin darbesiyle patlayarak sevk barutunu ateşlemek amacıyla, çok hassas maddelerden üretilen parçaya ………………denir.
A)   Çekirdek
B)   Kapsül
C)   Kovan
D)   Barut
E)   Fişek
 
8.     Gaz tabancaları hangi grup silahlar arasında yer alır?
A)   Ateşli silahlar
B)   Ateşsiz silahlar
C)   Biyolojik silahlar
D)   Nükleer silahlar
E)   Kimyasal silahlar
 
9.     “……………...özelliği nedeniyle öldürücü, yakıcı, zehirleyici, bayıltıcı, göz yaşartıcı vb. etkilere sahip silahlara ………………silahlar denir.”
ifadesindeki noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir ?
A)   Kimyasal-Kimyasal
B)   Biyolojik -Biyolojik
C)   Biyolojik-Kimyasal
D)   Kimyasal-Ateşli
E)   Biyolojik-Ateşsiz

10. 
Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir? 
A)   Hazne
B)   Namlu
C)   Sürgü
D)   Harbi
E)   Horoz
 
11. Uzman personel tarafından yapılan ve gerektiğinde parça değişen bakım aşağıdakilerden hangisidir?
A)   Kapsamlı bakım
B)   Zorunlu bakım
C)   Haftalık bakım
D)   Uzman bakım
E)   Atış sonrası bakım
 
12. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)   Tabanca dolduruş yapamaz
B)   Fişek ateşlenemez
C)   Tabanca emniyete alınamaz
D)   Horoz düşmez
E)   Tetik çalışmaz
 
13. Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izlere ne denir?
A)   Yiv
B)   Set
C)   Rampa
D)   Hazne
E)   Rayyür
 
14. Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme makaralarının görevi nedir?              
A)   Fişeğin düz gitmesini sağlar
B)   Fişeğin namludan çıkışını sağlar
C)   Barut gazı basıncından azami derecede faydalanmayı sağlar
D)   İğneyi sabitler
E)   Geri tepmeyi engeller
 
15. Ateşleme sırasında şarjörde fişek bitmesine rağmen sürgünün geride kalmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A)   Gerdel’in arızalı olması
B)   İcra yayının kırık olması
C)   Horozun kırık olması
D)   Tırnağın kırık olması
E)   Fişeğin arızalı olması
 
16. Namlu içerisinde bulunan yiv ve setlerin aşınması sonucu hangisi meydana gelmez?
A)   Fişeğin hedef üzerindeki delici gücü artar
B)   Hedefte nişan alınan noktaların dışına taşma olur
C)   Çekirdek havada takla atarak gider
D)   Atış menzili kısalır
E)   İlk hız düşer
 
17. Boş kovan dışarı atılamıyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A)   İğne kırıktır
B)   Şarjör iyi takılmamıştır
C)   Tırnak veya tırnak yayı kırıktır
D)   İğne yayı esnekliğini kaybetmiştir
E)   Şarjör ağzı kenarları deforme olmuştur
 
18. Fişeği oluşturan unsurlar hangi şıkta doğru verilmiştir?
A)   Gömlek – kurşun – bakır – barut
B)   Barut – kapsül – çekirdek – kovan
C)   Kovan – kapsül – tırnak - çıkarıcı
D)   Tırnak – kapsül – gömlek - kurşun
E)   Barut – kapsül – gömlek – çekirdek
 
19. Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?
A)   Tam otomatik
B)   Tek hareketli silah
C)   Makinalı silah
D)   Çift hareketli silah
E)   Yarı otomatik
 
20. Barut gazı basıncıyla geriye giden sürgünün tekrar yerine gelmesini hangi parça sağlar?
A)   Gez
B)   Namlu
C)   Tetik
D)   İcra yayı
E)   Horoz
 
 
21. Aşağıdaki boşluğa uygun olan seçeneği yerleştiriniz?
Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönünceye kadar namlu içerisinde aldığı yola (mesafeye)………………denir.
A)   Yiv
B)   Mesafe
C)   Hatve
D)   Menzil
E)   İlk hız
 
22. MP-5 Makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?
A)   Kabza
B)   Kovan atma boşluğu
C)   El kundağı
D)   Şarjör
E)   Alev gizleyen
 
23. Tek hareketli sisteme sahip olan tabanca hangisidir?
A)   CZ-75B Tabanca
B)   Smith Wesson toplu tabanca,
C)   Beretta FS 92
D)   Kırıkkale Tabanca
E)   14 lü Browning 

24. Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
A)   Mermi yolu
B)   Etkili menzil
C)   Azami menzil
D)   İlk Hız
E)   Hedef
 
25. Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A)   Kimyasal silahlar
B)   Ateşli silahlar
C)   Biyolojik silahlar
D)   Ateşsiz silahlar
E)   Yarışma silahları

1.       B
2.       B
3.       D
4.       E
5.       E
6.       D
7.       B
8.       A
9.       A
10.   D
11.   A
12.   B
13.   E
14.   C
15.   A
16.   A
17.   C
18.   B
19.   D
20.   D
21.   C
22.   C
23.   E
24.   C
25.   E

     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret992958