SINAV BİLGİLERİ
Takvim

55.SINAV SİLAH

1.     “9x19 mm” fişek tabirinde 19 neyin ifadesidir?
A)   Fişek boyu
B)   Çekirdeğin boyu
C)   Kovan boyu
D)   Fişek çapı
E)    Kovan çapı
 
2.     Aşağıdakilerin hangisi bir kapsül çeşididir?
A)   Düz vuruşlu tip
B)   Ortadan vuruşlu tip
C)   Boxer tipi
D)   İkiz kanallı tip
E)    Yandan kanallı tip
 
3.     MP5 makineli tabanca ile yapılan bir atışta kovan dışarı atılmıyor ise hangisi yanlıştır?
A)   Tırnak yayı kırıktır
B)   Kovan atacağı arızalıdır
C)   Emniyet mandalı bozuktur
D)   Fişek yatağı kirlidir
E)    Fişek deformasyona uğramıştır
 
4.     Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
A)   Tetik arızalı olabilir
B)   Fişek arızalı olabilir
C)   İğne kırık olabilir
D)   Farklı fişek kullanılmış olabilir.
E)    Tırnak arızalı olabilir
 
5.     Namlu ağzı alevleri içerisinden en parlak ve en etkili olanı hangisidir?
A)   İkincil alev
B)   Ön parlama
C)   Fark yoktur
D)   Birincil alev
E)    Son alev
 
6.     Aşağıdaki gez türlerinden hangisinin görüş hattı diğerlerine göre daha azdır?
A)   Üçgen (V) gez
B)   Daire gez
C)   Dikdörtgen gez
D)   Yarım daire gez
E)    Yaprak gez
 
7.     Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?
A)   Şarjör emniyeti
B)   İğne emniyeti
C)   Mandal emniyeti
D)   İkaz pimi emniyeti
E)    Horoz emniyeti
 
8.     MP5 makineli tabanca da, mekanizma şarjörden fişek almadan ileri gidiyor ise aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)   Şarjörde fişek yoktur
B)   Şarjör takılmamıştır
C)   Şarjör iyi takılmamıştır
D)   Şarjör kenarları deforme olmuştur
E)    Mekanizma başı deforme olmuştur
 
9.     Otomatik silahlarda tetik çekilmeden ateşleme iğnesine horoz darbe yapsa dahi ateşlemenin olmasını engelleyen emniyet sistemi hangisidir?
A)   İğne emniyeti
B)   Kabza emniyeti
C)   Şarjör emniyeti
D)   Horoz emniyeti
E)    Mandal emniyeti
 
10. Saat 12 istikameti hedef olmak üzere yapılan bir atışta, rüzgar hangi yönden eserse atışa en fazla etki eder?
A)   8 istikameti
B)   12 istikameti
C)   3 istikameti
D)   6 istikameti
E)    1 istikameti
 
11. Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setlerin faydalarından değildir?
A)   Fişeğin kendi etrafında dönmesini ve daha uzun mesafeye gitmesini sağlar
B)   Kovan üzerinde iz bırakarak, balistik olarak hangi silah ile atıldığının öğrenilmesine faydalı olur
C)   Hedefe daha isabetli atış yapılmasına faydalı olur
D)   Fişeğin ilk hızını artırır
E)   Fişeğin takla atmasını önler
 
12. Tırnak kırıldığında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)   Fişek ateşlenmez
B)   Fişek yatağına fişek sürülmez
C)   Kovan veya fişek normal olarak dışarıya atılamaz
D)   Dolduruş yapılamaz
E)    Tetik çekilemez
 
13. Tetik çekilince horoz veya iğnenin vurması ile ………….ateşlenir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki şıklardan hangisi gelmelidir?
A)   Barut
B)   Çekirdek
C)   Kovan
D)   Kapsül
E)    Gaz kanalı
 
14. Aşağıdakilerden hangisi namlu üzerindeki kilitleme dişlilerinin görevidir?
A)   Namluyu sürgüye kilitler
B)   Tetiğin yumuşamasını sağlar
C)   Silahın şahlanmasını önler
D)   Namlu emniyetidir
E)    İlk hızı artırır
 
15. Aşağıdakilerden hangisi tabanca çeşitlerinden biri değildir?
A)   Toplu tabanca
B)   Tek atışlı tabanca
C)   Yarı otomatik tabanca
D)   Tam otomatik tabanca
E)    Uzun namlulu tabanca
 
16. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)   CZ 75 B model tabanca da pim blok emniyet sistemi vardır.
B)   MP-5 makinalı tabancanın kurma kolu sol taraftadır
C)   Beretta FS 92 model tabanca da silah emniyete alındığında tetik horoza baskı yapmaz
D)   MP-5 silahının kurma kolu mekanizma başına sabittir
E)    MP-5 silahının kurma kolu atış esnasında hareket etmez
 
17. Şarjörlü silahlarda tırnak nerede bulunur?
A)   Silahın gövde kısmında
B)   Şarjörün üst tarafındadır
C)   Kabzanın içerisindedir
D)   Sürgüye monte edilmiştir
E)    Gez ile arpacığın ortasındadır
 
18. Süngü, ateşsiz silahların hangi alt kategorisine girmektedir?
A)   Kesici          
B)   Delici           
C)   Bereleyici   
D)   Vurucu        
E)    Ezici

19. 
Şarjör emniyeti aşağıdakilerden hangi silahta vardır?
A)   CZ-75
B)   Kırıkkale
C)   Yavuz 16
D)   Smith Wesson toplu tabanca
E)    FN Belçika Browning HP
 
20. Aşağıda belirtilen kanunlardan hangisi silah ruhsatlarına dayanak teşkil eder?
A)   2559 Sayılı Kanun
B)   1402 Sayılı Kanun
C)   3201 Sayılı Kanun
D)   6136 Sayılı Kanun
E)    5188 Sayılı Kanun
 
21. Tek hareketli sisteme sahip olan tabanca hangisidir?
A)   CZ-75B Tabanca
B)   Smith Wesson toplu tabanca,
C)   Beretta FS 92
D)   Kırıkkale Tabanca
E)    14 lü Browning HP
 
22. Aşağıdakilerden hangisi silahın ateşlenmesine engel değildir?
A)   Tetik korkuluğunun kırık olması
B)   Tetiğin arızalı olması
C)   İğnenin kırık olması
D)   Kapsülün hatalı olması
E)    Barutun nemlenmesi
 
23. Yivli ve setli silahların namlularında en çok erozyon hangi bölgede görülür?
A)   Yiv ve setlerin ortasında
B)   Yiv ve setlerin başında
C)   Yiv ve setlerin sonunda
D)   Fişek yatağında
E)    Her bölge de aynı olur
 
24. Silah bilgisi olarak ilk hız nedir?
A)   Çekirdeğin hedefe çarpma hızı
B)   Çekirdeğin namlu içerisindeki hızı
C)   Çekirdeğin hedef içerisindeki hızı
D)   Çekirdeğin namluyu terk ettiği andaki hızı
E)    Çekirdeğin havadaki seyir hızı
 
25. MP-5 makineli tabancanın üzerinde kaç adet gez vardır?
A) 5
B) 4
C) 2
D) 3
E) 1

1.      C
2.      C
3.      C
4.      E
5.      A
6.      B
7.      D
8.      A
9.      A
10.   C
11.   B
12.   C
13.   D
14.   A
15.   E
16.   D
17.   D
18.   B
19.   E
20.   D
21.   E
22.   A
23.   B
24.   D

     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret992958