SINAV BİLGİLERİ
Takvim

34.SINAV SİLAH

1.    Özel şekil ve niteliği bulunan mermi çekirdeğini barut gazı basıncı ile uzak mesafeye atan aletlere ne denir?
 
A)  Silah
B)   Biyolojik silah
C)  Ağır silah
D)  Ateşli silah
E)   Otomatik silah
 
2.    Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı kanun kapsamına girer?
A)  Bir meslek veya sanatta kullanılan kesici aletler
B)   Sivri uçlu ve oluklu bıçaklar
C)  Sportif amaçlı havalı tabancalar
D)  Yivsiz av tüfekleri
E)   Hepsi
 
3.    Kilitleme makaralarının görevi nedir?
 
A)  Fişeğin namludan çıkışını sağlar
B)   Fişeğin düz gitmesini sağlar
C)  Barut gazı basıncından azami derecede faydalanmayı sağlar
D)  Geri tepmeyi engeller
E)   İğneyi sabitler
 
4.    Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden değildir?
 
A)  Kesici ve delici olması
B)   Sinir sistemini etkilemesi
C)  Yakıcı olması
D)  Boğucu olması
E)   Göz yaşartıcı olması
 
5.    Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmez?
 
A)  Şişli baston
B)   Topuz
C)  Saldırma
D)  Hançer
E)   Levye
 
6.    Kimyasal silahları ateşli silahlardan ayıran özellik nedir?
 
A)  Kesici ve ezici olması
B)   Mermi çekirdeği kullanmaması
C)  Yakıcı, zehirleyici, bayıltıcı
D)  Yok edici olması
E)   Delici olması
7.    Gez ve arpacık tabancanın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
 
A)  İğne mekanizması
B)   Namlu
C)  Sürgü(kapak)
D)  Şarjör
E)   Çerçeve
 
8.    Namlunun iç kısmında helezon şeklinde uzanan çıkıntılara ne denir?
 
A)  Set
B)   Çap
C)  Yiv
D)  Namlu girintisi
E)   Namlu çıkıntısı
 
9.    Çap nedir?
 
A)  Karşılıklı iki set arasındaki mesafedir
B)   Yiv ve set sayısıdır
C)   Namlu boyudur
D)  Fişek yatağının çapıdır
E)   Silahın kapasitesidir
 
10. Aşağıdakilerinin hangisi nişan hattında bulunmaz?
 
A)  Gez
B)   Göz
C)  Arpacık
D)  Namlu
E)   Hedef
 
11. Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
 
A)  Sürgü
B)   Gövde
C)  Kabza
D)  Hazne
E)   Nişan Tertibatı
 
12. Hangi silahta kurma kolu emniyeti bulunur?
 
A)  CZ 75
B)   Toplu Tabanca
C)  MP 5
D)  Kırıkkale
E)   Sarsılmaz
 
 
13. Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
 
A)  Çekirdeğin ağırlığı
B)   Havanın yoğunluğu
C)  Havanın ısısı
D)  Horozun darbe gücü
E)   Rüzgâr
 
14. Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?
 
A)  Namlu
B)   Gövde
C)  Tetik
D)  Dürbün
E)   Horoz
 
15. Silahın hangi parçası mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?
 
A)  Yiv
B)   Namlu
C)  Set
D)  Tetik
E)   Horoz
 
16. Atış sırası bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere ………………… denir?
 
A)  Namlu
B)   Fişek yatağı
C)  Şarjör
D)  Kabza
E)   Rayyür
 
17. Aşağıdaki parçalardan hangisi sürgü üzerinde bulunmaz?
 
A)  İcra yayı
B)   Gez
C)  Arpacık
D)  Kovan atma boşluğu
E)   Tetik
 
18. Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
 
A)  Kapsül
B)   Namlu
C)  Sürgü
D)  Tırnak
E)   Horoz
 
19.     Rampa nerede bulunur?
 
A)       Şarjörde
B)       Namlu çıkışında
C)       Horozun altında
D)       Fişek yatağı gerisinde
E)       Gövdede
 
20.     Ateşlemeden sonra sürgünün geri gelmesini sağlayan parçanın ismi nedir?
 
A)       Namlu
B)       İcra yayı
C)       Horoz
D)       Gez
E)       Tetik
 
21.     Göz- gez- arpacık ve hedefin aynı düzlem üzerinde bulunmasından oluşan hatta ne denir?
 
A)       Yükseliş hattı
B)       Mermi hattı
C)       İsabet hattı
D)       Hedef hattı
E)       Nişan hattı
 
22.     Aşağıdakilerden hangileri nişan tertibatı içerisinde yer alır?
 
A)       Tetik-Tetik korkuluğu
B)       Gez-Arpacık
C)       Şarjör-Şarjör tablası
D)       Horoz-İğne
E)       Şarjör-Çerçeve
 
23.     Doğru nişan alma aşağıdakilerden hangisidir?
 
A)       Gez ve arpacık bulanık, hedef net görülmeli
B)       Gez net, hedef ve arpacık bulanık görülmeli
C)       Arpacık net, hedef bulanık görülmeli
D)       Gez bulanık, arpacık ve hedef net görülmeli
E)       Gez ve hedef net, arpacık bulanık görülmeli
 
  
24. Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?
 
A)  Fişek Verme Tertibatı
B)   Namlu
C)  Kovan atma tertibatı
D)  Emniyet tertibatı
E)   Ateşleme tertibatı
 
25. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
 
A)  Tabanca dolduruş yapamaz
B)   Fişek ateşlenemez
C)  Tabanca emniyete alınamaz
D)  Horoz düşmez
E)   Tetik çalışmaz

SORUCEVAP
1D
2B
3C
4A
5E
6C
7C
8A
9A
10D
11B
12C
13D
14D
15B
16C
17E
18A
19D
20B
21E
22B
23C
24E
25B

     SOSYAL MEDYALARIMIZ

   

  

 

   

TEMİZLİK & DANIŞMANLIK FİRMAMIZ

   
Üyelik Girişi
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret999010